Premiera „Apostolii” 17 și 22 decembrie 2023

🎉 Pentru publicul iubitor de teatru și pasionații de comedie, Teatrul National Satiricus Ion Luca Caragiale aduce în atenție o premieră extraordinară - „Apostolii” de Liviu Rebreanu, în adaptarea scenică a regizorului de succes Dan Tudor din București, România.

📅 Spectacolul va avea loc pe 17 și 22 decembrie, începând cu ora 18:30, la sediul teatrului.

„Prietenia onorantă cu maestrul Sandu Grecu, a generat aceasta întâlnire cu grupul minunat de artiști al Teatrul National Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău.

E firesc, normal, natural (cuvinte pe cale de dispariție în relațiile contemporane), ca artiști care împărtășesc aceleași opinii, chiar idealuri, să-și întindă mâinile realizând insule ale sănătății culturale, artistice și sociale.

În „Apostolii”, piesa marelui scriitor Liviu Rebreanu (întemeietorul romanului românesc modern, cunoscut mai puțin ca dramaturg) se insinuează războiul dintre om și om, dar nu pe față, pe ascuns. Multe sunt pieile oilor și „pretutindeni nenumărați lupi ascunși, mii și mii de măști!”

Falșii „apostoli” – tratați în cheie parodică de autor, dar mai ales în varianta noastră scenică, susțin interese meschine, se recunosc între ei (indiferent cărei provincii sau categorii sociale aparțin) și pretinzând că dețin adevăruri capitale, formează „haite” de indivizi care reușesc mereu să se mențină la putere, acționând fără scrupule.

Toate relațiile, chiar și cele sentimentale, sunt puse în slujba aceluiași scop.

Adversarii devin prieteni la schimbarea guvernelor și sunt primiți în partidul aflat la putere, amantele trec cu ușurință de la un partid la altul, sceptic fără speranță, ridicol și cu toate astea...foarte comic.

Trist, comic, dar adevărat.

Spectacol născut din multă iubire a artiștilor pentru public!

Mulțumesc, SATIRICUS!” Dan Tudor, regizor.

🎟️ Bilete online: https://satiricus.md/events/209384 și https://satiricus.md/events/209385

🔔 Durata spectacolului 1h 45 min;

🔔 Accesul în sală 14+;

🔔 BILETELE pot fi rezervate | procurate online pe www.satiricus.md și la CASA DE BILETE A TEATRULUI, tel.: 022 20 28 90, 069416078.