Solicitat de agenţie, directorul teatrului, Alexandru Grecu, a menţionat că acesta este cel mai important festival de teatru din România şi unul dintre cele mai prestigioase din Europa.

„Participăm la acest festival cu două spectacole. Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” va deschide practic festivalul, pe 9 iunie, cu spectacolul „Migraaaanți sau prea sîntem mulți pe nenorocita asta de barcă” de Matei Vişniec şi îl va încheia pe 18 iunie, cu spectacolul „Puștoaica de la etajul 13 sau Dragă societate” de Mircea M. Ionescu. Ambele spectacole sînt regizate de mine”, a precizat Alexandru Grecu.

Potrivit sursei citate, acesta nu este primul turneu al teatrului în anul curent în România. Astfel, în perioada 9-14 mai, trupa instituției a avut un turneu la Bucureşti, în cadrul proiectului „Teatru de peste Prut”, organizat împreună cu Teatrul Evreiesc de Stat din capitala României, unde a prezentat şase spectacole.

Un alt turneu, organizat în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” l-a avut în perioada 15-22 mai, în trei oraşe din România: Suceava, Rădăuți și Gura Humorului.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, inițiat în anul 1991, este cel mai important festival teatral din România și al treilea din Europa, care adună laolaltă unii dintre cei mai proeminenți artiști naționali și internaționali, continuînd astfel tradiția îmbinării culturii Europei centrale și estice cu cea a Occidentului.

La cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu vor participa peste 3200 de invitaţi din 72 de ţări. Timp de zece zile, aici se vor desfăşura 503 de evenimente în 71 de spaţii. La reprezentaţii sînt aşteptaţi peste 680 mii de spectatori.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)